VOORBEREIDING
De kipfilet in plakjes of reepjes snijden. Vervolgens schil je de (winter)wortel en ui. Beiden snij je in blokjes of grote plakken. Pluk vier thaise basilicumblaadjes van de takken af en spoel deze samen met de thais eggplant even af onder de kraan. Als laatste snij je de rode peper en leg deze apart. Let op dat je niet per ongeluk in je ogen gaat wrijven en was daarom je handen en het mes!
BEREIDINGSWIJZE
Laat de wokpan eerst goed warm worden op hoog vuur (zonder olie) totdat hij gaat ‘walmen’, dan pas een goede scheut wok olie erin! Anders gaat de kip plakken in de pan, ondanks het een anti-aanbaklaag heeft! Nu de kip roerbakken totdat het een mooie glanskleur heeft en vervolgens de gesneden ui erbij en nog eens paar minuten doorbakken. Doe nu de thaise kerrie pasta en de thaise eggplant erbij en roerbak het circa een minuut of twee door. Vervolgens doe je de kokosmelk erbij en laat het geheel 5 minuten doorsudderen met de deksel erop. Daarna de vissaus en rietsuiker eraan toevoegen en nog eens 3 minuten laten koken.
SERVEERTIP
Dien de thaise groene kerrie met kipfilet op met de horepablaadjes en de gesneden rode peper! Uiteraard samen met de witte rijst.
EET SMAKELIJK!