Loading

#lekkeruiteten

Lekker uit eten? Reserveer nu online!

Online reserveren →

#thuiskokenmetatlantis

Lekker thuis koken? Dat kan nu met de recepten van Atlantis Almere – by Go-Tan

ONZE RECEPTEN

Atlantis Almere recept made by Go-Tan

Thaise kerrie

Lekker thuis kokkerellen met de saucen van Go-Tan!

Ingrediënten voor 4 personen

300 gr kipfilet – 2 eetlepels thaise groene kerrie saus van Go-Tan – 1 blik Go-Tan kokosmelk – 4 thaise basiclicumblaadjes
1 bosje thaise eggplant – 1 rode peper – 1/4 winterwortel – Thaise geurrijst voor 4 personen – 2 eetlepels rietsuiker – 3 eetlepels vissaus

Wat heb je nodig?

Go-Tan wok olie – wokpan – wokspatel

VOORBEREIDING
De kipfilet in plakjes of reepjes snijden. Vervolgens schil je de (winter)wortel en ui. Beiden snij je in blokjes of grote plakken. Pluk vier thaise basilicumblaadjes van de takken af en spoel deze samen met de thais eggplant even af onder de kraan. Als laatste snij je de rode peper en leg deze apart. Let op dat je niet per ongeluk in je ogen gaat wrijven en was daarom je handen en het mes!

BEREIDINGSWIJZE
Laat de wokpan eerst goed warm worden op hoog vuur (zonder olie) totdat hij gaat ‘walmen’, dan pas een goede scheut wok olie erin! Anders gaat de kip plakken in de pan, ondanks het een anti-aanbaklaag heeft! Nu de kip roerbakken totdat het een mooie glanskleur heeft en vervolgens de gesneden ui erbij en nog eens paar minuten doorbakken. Doe nu de thaise kerrie pasta en de thaise eggplant erbij en roerbak het circa een minuut of twee door. Vervolgens doe je de kokosmelk erbij en laat het geheel 5 minuten doorsudderen met de deksel erop. Daarna de vissaus en rietsuiker eraan toevoegen en nog eens 3 minuten laten koken.

SERVEERTIP
Dien de thaise groene kerrie met kipfilet op met de horepablaadjes en de gesneden rode peper! Uiteraard samen met de witte rijst.

EET SMAKELIJK!

Atlantis Almere recept made by Go-Tan

Zoete ketjap

Lekker thuis kokkerellen met de saucen van Go-Tan!

Ingrediënten voor 4 personen

+/- 500 gr zoete aardappels  – 240 ml zoete ketjap sesam saus van Go-Tan – 250 gr peultjes – 1 verse knoflookteen
1 cm verse gember – 1 rode ui – 1 rode peper – 150 gr Shiitake – 100 gr (ongezouten) cashewnoten

Wat heb je nodig?

Go-Tan wok olie – wokpan – wokspatel

VOORBEREIDING
Laat eerst de Shiitake paddestoelen weken in water en schil vervolgens de zoete aardappels en snijd ze in vingerdikke reepen. Was ondertusen de peultjes en snij de uiteinden eraf. Als laatste pel je de knoflookteen en de ui en snijd beide in grove stukken. De verse gember kan je schillen, maar hoeft niet en snij hem doormidden.

BEREIDINGSWIJZE
Kook de gesneden zoete aardappels in een grote pan met water zonder zout en kook deze in ca. 30 minuten beetgaar! Giet het af en zet het eerst apart. Verhit nu eerst de wokpan op hoog vuur totdat het gaat walmen van de hitte en voeg een scheut wokolie toe. Roerbak als eerste de rode ui, knoflook en gember een paar minuten in de wokpan en doe vervolgens de peultjes erbij totdat het beetgaar is. Voeg de zoete aardappelreepjes er toe en wok nog eens 5 minuten lang! Voeg nu de Go-Tan Ketjap Sesam sauce toe en verwarm het nog eens voor 2 minuten. Garneer het gerecht met wat cashewnoten.

SERVEERTIP
Het smaakt lekkerder met wat Thaise koriander (als je ervan houdt)!

EET SMAKELIJK!